Libanonin Lippu

Libanonin Lippu

Pääkaupunki: Beirut
Ala: 10,452 km²
Viralliset kielet: Arabia
Väkiluku: Noin 6,8 miljoonaa
Valuutta: Libanonin punta (LBP)
Puhelinaluekoodi: +961
Lataa lippukuva: Lataa

Libanonin lippu on syvästi merkityksellinen symboli, joka kuvastaa maan rikasta historiaa, monimuotoista kulttuuria ja kansallista yhtenäisyyttä.

Lipun ainutlaatuinen muotoilu, jossa on punaiset ja valkoiset raidat sekä keskeinen vihreä setripuu, kertoo tarinan Libanonin luonnonkauneudesta, rauhasta ja ikiaikaisesta perinnöstä.

Historiallinen Tausta

Libanonin lippu otettiin käyttöön vuonna 1943, maan itsenäistyessä Ranskasta. Lipun suunnittelu heijastaa Libanonin itsenäisyystaistelua ja kansallista identiteettiä. Lipun värit ja symbolit on valittu kunnioittamaan maan historiaa, luonnonkauneutta ja kulttuurista monimuotoisuutta.

Suunnittelu ja Symboliikka

Libanonin lipun suunnittelu sisältää seuraavat elementit:

  • Punainen väri: Edustaa rohkeutta ja uhrautumista maan itsenäisyyden ja vapauden puolesta.
  • Valkoinen väri: Symboloi rauhaa, puhtautta ja lumipeitteisiä vuoria, jotka ovat tyypillisiä Libanonille.
  • Vihreä setripuu: Kuvastaa setripuun ikiaikaista kuvaa, joka on olennainen osa Libanonin historiaa ja kulttuuria. Setripuu symboloi kestävyyttä, voimaa ja pyrkimystä rauhaan ja vakauden.

Libanonin lippu on vahva kansallinen tunnus, joka yhdistää menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden. Se heiluu ylpeänä valtion tilaisuuksissa, juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa, edustaen maan yhtenäisyyttä, kulttuurista rikkautta ja kansallista ylpeyttä. Lippu ei ole vain maan tunnus, vaan se on myös muistutus Libanonin kansakunnan ainutlaatuisesta perinnöstä ja identiteetistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *