vietnamin lippu

Vietnamin Lippu

Ala: 331,212 km²
Viralliset kielet: Vietnam
Väkiluku: n. 97,34 miljoonaa (2020)
Valuutta: Vietnamin đồng (₫, VND)
Puhelinaluekoodi: +84
Lataa lippukuva: Lataa

Vietnamin lippu, tunnettu sen voimakkaasta punaisesta pohjasta ja keltaisesta tähtikuvioista, on merkittävä symboli, joka edustaa maan itsenäisyystaistelua, yhtenäisyyttä ja kansallista henkeä.

Tämä lippu, joka virallisesti otettiin käyttöön vuonna 1955, kuvastaa Vietnamin historian vaiheita ja kansan pyrkimyksiä kohti vapaata ja itsenäistä tulevaisuutta.

Historiallinen Tausta

Vietnamin lippu sai inspiraationsa maan pitkäaikaisesta kamppailusta itsenäisyyden ja vapauden puolesta. Punainen pohja symboloi verenvuodatusta, joka seurasi maan taistelusta itsenäisyyden ja yhtenäisyyden puolesta, erityisesti Ranskan siirtomaavallan ja myöhemmin Yhdysvaltojen kanssa käytyjen sotien aikana. Keltainen tähti keskellä lippua edustaa valoa, joka johtaa kansaa kohti yhtenäistä ja vapaata tulevaisuutta, ja se kuvastaa kommunistisen puolueen johtajuutta.

Suunnittelu ja Symboliikka

Vietnamin lipun muotoilu on yksinkertainen mutta voimakas, ja se sisältää seuraavat elementit:

  • Punainen pohja: Kansan uhrauksen ja taistelun symboli.
  • Keltainen tähti: Vietnamin viiden yhteiskunnallisen ryhmän – työläisten, talonpoikien, sotilaiden, älymystön ja nuorison – yhtenäisyyttä edustava symboli.

Lippu on näkyvä osa Vietnamin kansallista identiteettiä ja sitä käytetään valtion tilaisuuksissa, juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa, symboloiden maan yhtenäisyyttä, historiaa ja tulevaisuuden toiveita. Vietnamissa lippu ei ole vain kansallinen tunnus, vaan se on myös muistutus kansakunnan menneisyydestä, perinteistä ja yhteisestä pyrkimyksestä kohti parempaa tulevaisuutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *