Bhutanin Lippu

Bhutanin Lippu

Pääkaupunki: Thimphu
Ala: 38,394 km²
Viralliset kielet: Dzongkha
Väkiluku: n. 763,092
Valuutta: Bhutanin ngultrum (BTN), Intian rupia (INR)
Puhelinaluekoodi: +975
Lataa lippukuva: Lataa

Bhutanin lippu on syvästi merkityksellinen kansallinen symboli, joka edustaa maan perinteitä, kulttuuria ja buddhalaista filosofiaa. Lipun ainutlaatuinen muotoilu – kaksi värikenttää ja niiden keskellä oleva lohikäärme – kertoo Bhutanin kansan henkeä, luonnon kauneutta ja pyrkimyksiä kohti henkistä kasvua ja vaurautta.

Historiallinen Tausta

Bhutanin lippu otettiin käyttöön 1940-luvulla, ja se on symboloinut maan itsenäistä asemaa ja buddhalaista perintöä. Lipun muotoilu ja värit heijastavat Bhutanin ainutlaatuista kulttuurista ja hengellistä identiteettiä. Lipun lohikäärme symboloi maan suojelijaa ja kuvastaa maan kansallista ylpeyttä.

Suunnittelu ja Symboliikka

Bhutanin lipun suunnittelu sisältää seuraavat elementit:

  • Keltainen värikenttä: Kuvastaa maanviljelyn ja kuninkaallisen vallan rikkautta. Keltainen edustaa myös uskonnollista käytäntöä ja perinteitä.
  • Oranssi värikenttä: Edustaa Bhutanin uskonnollista perinnettä ja buddhalaisuuden voimaa.
  • Lohikäärme (Druk): Keskellä lippua oleva valkoinen lohikäärme symboloi maan suojelijaa ja puolustusta. Lohikäärmeen kohotetut jalat edustavat voimaa ja hyvää tahtoa.
  • Jalokivet lohikäärmeen tassuissa: Symboloivat maan vaurautta ja aarteita.

Bhutanin lippu on merkittävä kansallinen tunnus, joka heiluu ylpeänä valtion tilaisuuksissa, juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa. Se edustaa kansakunnan yhtenäisyyttä, historiaa ja kansallista ylpeyttä, välittäen viestiä Bhutanin kansan toiveista, päättäväisyydestä ja tulevaisuuden pyrkimyksistä. Lippu ei ole vain maan tunnus, vaan myös muistutus kansakunnan rikkaasta kulttuurista, henkisestä perinnöstä ja identiteetistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *