brasilian lippu

Brasilian Lippu

Pääkaupunki Brasília
Pinta-ala 5 802 km²
Viralliset kielet Portugali
Väkiluku Noin 3 miljoonaa (2023 arvio)
Valuutta Brasilian real (BRL)
Puhelinaluekoodi +61
Lataa lippukuva: Lataa

Brasilian pääkaupungin, Brasilian, lippu otettiin käyttöön 25. elokuuta 1960, lyhyen ajan kuluttua kaupungin perustamisesta. Lippu suunniteltiin kunnioittamaan kaupungin ainutlaatuista historiaa ja sen merkitystä Brasilian uutena pääkaupunkina. Lippu heijastaa Brasílian roolia Brasilian tulevaisuuden symbolina ja sen modernin arkkitehtuurin edistäjänä.

Suunnittelu ja symboliikka

  1. Vihreä ja Keltainen Tausta: Lippu koostuu kahdesta pääväristä: vihreästä ja keltaisesta, jotka ovat samat kuin Brasilian kansallislippussa. Vihreä symboloi toivoa ja vapautta, kun taas keltainen edustaa kaupungin vaurautta ja dynaamisuutta.
  2. Valkoinen Risti: Lippun keskellä on valkoinen risti, joka edustaa rauhaa ja uskontojen välistä harmoniaa. Se on myös kunnianosoitus kaupungin perustajille ja heidän ihanteilleen.
  3. Neljä Pientä Tähteä: Neljä pientä tähteä ristin kulmissa edustavat Brasílian hallinnollisia alueita. Tähdet symboloivat kaupungin yhtenäisyyttä ja neljää pääilmansuuntaa, osoittaen kaupungin avoimuutta maailmaan.

Yhteenveto

Brasílian lippu on enemmän kuin vain kaupungin symboli; se kuvastaa kaupungin ja koko Brasilian uudistumista ja edistystä. Sen värit ja symbolit edustavat toivoa, yhtenäisyyttä, rauhaa ja kaupungin dynaamista luonnetta. Lippu on muistutus Brasílian ainutlaatuisesta roolista Brasilian historiassa ja sen merkityksestä maan tulevaisuudelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *