Gambian Lippu

Gambian Lippu

Pääkaupunki: Banjul
Pinta-ala: 10,689 km²
Viralliset kielet: Englanti
Väkiluku: n. 2,4 miljoonaa
Valuutta: Gambian dalasi (GMD)
Puhelinaluekoodi: +220
Lataa lippukuva: Lataa

Gambian lippu on maan tunnus, joka edustaa Gambiaa, sen kansaa ja kansallista yhtenäisyyttä. Lipun värit – punainen, sininen, vihreä sekä valkoiset raidat – heijastavat maan luonnonkauneutta, Gambian jokea ja kansallista henkeä.

Historiallinen Tausta

Gambian lippu otettiin käyttöön 18. helmikuuta 1965, kun Gambia itsenäistyi Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Lipun suunnittelu ja värit symboloivat maan itsenäisyystaistelua ja kansallista identiteettiä. Lipun värit ja muotoilu kertovat Gambian kansan pyrkimyksestä rauhaan, vaurauden ja yhtenäisyyteen.

Suunnittelu ja Symboliikka

Gambian lipun suunnittelu sisältää seuraavat elementit:

  • Punainen väri: Kuvastaa auringonpaistetta ja Saharan eteläpuoleista savannia. Punainen edustaa myös kansan valmiutta puolustaa itsenäisyyttään.
  • Sininen väri: Edustaa Gambian jokea, joka on maan elämänlähde ja yhdistävä voima. Sininen väri symboloi myös rauhaa ja vakautta.
  • Vihreä väri: Kuvastaa maataloutta, metsiä ja maan viljelyskelpoisuutta. Vihreä edustaa kasvua, vaurautta ja luonnon kauneutta.
  • Valkoiset raidat: Symboloivat rauhaa ja yhtenäisyyttä kansakunnan sisällä.

Gambian lippu on merkittävä kansallinen tunnus, joka heiluu ylpeänä valtion tilaisuuksissa, juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa. Se edustaa kansakunnan yhtenäisyyttä, historiaa ja kansallista ylpeyttä, välittäen viestiä Gambian kansan toiveista, päättäväisyydestä ja tulevaisuuden pyrkimyksistä. Lippu ei ole vain maan tunnus, vaan myös muistutus kansakunnan menneisyydestä, kulttuurista ja identiteetistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *