Indonesian Lippu

Indonesian Lippu

Pääkaupunki: Jakarta
Alue: 1 904 569 km²
Viralliset kielet: indonesia
Väkiluku: n. 273 miljoonaa
Valuutta: Indonesian rupia (IDR)
Puhelinaluekoodi: +62
Lataa lippukuva: Lataa

Indonesian lippu, joka tunnetaan nimellä “Sang Saka Merah Putih” (Kallisarvoinen Punavalkoinen), on voimakas kansallinen symboli, joka edustaa maan itsenäisyyttä, historiaa ja kansallista yhtenäisyyttä.

Lipun yksinkertainen, mutta syvällinen muotoilu heijastaa Indonesian kansan rohkeutta ja puhdasta pyrkimystä kohti vaurautta ja harmoniaa.

Historiallinen Tausta

Indonesian lippu otettiin käyttöön 17. elokuuta 1945, kun maa julisti itsenäisyytensä Japanin miehityksestä. Lipun värit, punainen ja valkoinen, ovat perinteisiä Majapahit-imperiumin värejä, joka oli yksi alueen varhaisimmista ja vaikutusvaltaisimmista kuningaskunnista. Lipun muotoilu symboloi maan vapautumista ja kansakunnan uutta alkua.

Suunnittelu ja Symboliikka

Indonesian lipun muotoilu on yksinkertainen, mutta sen värit kantavat tärkeitä merkityksiä:

  • Punainen: Rohkeuden ja ihmisen ruumiin symboli, edustaa maan itsenäisyystaistelua ja kansan uhrauksia.
  • Valkoinen: Puhtauden ja hengen symboli, kuvastaa pyrkimystä oikeudenmukaisuuteen ja totuuteen.

Lippu on Indonesian kansallisen identiteetin keskeinen osa. Sitä käytetään laajasti valtion tilaisuuksissa, kansallisissa juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa, symboloiden maan yhtenäisyyttä ja kansalaisten yhteisiä pyrkimyksiä. Indonesian lippu ei ole ainoastaan maan tunnus, vaan se on myös muistutus kansakunnan historiasta, perinteistä ja tulevaisuuden toiveista, edustaen kansallista yhtenäisyyttä ja ylpeyttä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *