jordanian lippu

Jordanian Lippu

Pääkaupunki: Amman
Pinta-ala: 89,342 km²
Viralliset kielet: Arabia
Väkiluku: n. 10 miljoonaa
Valuutta: Jordanian dinaari (JOD)
Puhelinaluekoodi: +962
Lataa lippukuva: Lataa

Jordanian lippu on merkittävä kansallinen symboli, joka kuvastaa maan historiaa, kulttuuria ja kansallista yhtenäisyyttä. Lipun värit ja muotoilu – musta, valkoinen, vihreä ja punainen sekä valkoinen tähti – heijastavat Jordanian perinteitä, itsenäisyyttä ja arabikansojen yhtenäisyyttä.

Historiallinen Tausta

Jordanian lippu perustuu vuoden 1917 Arabikapinan aikana käytettyyn lippuun ja se otettiin käyttöön virallisesti vuonna 1928. Lipun värit ja muotoilu ovat symbolisia ja niillä on merkittävä rooli arabimaiden yhteisessä historiassa ja identiteetissä. Lipun värit ovat olleet käytössä monissa arabimaissa ja ne symboloivat eri aikakausia ja dynastioita arabien historiassa.

Suunnittelu ja Symboliikka

Jordanian lipun suunnittelu sisältää seuraavat elementit:

  • Musta väri: Edustaa Abbasiidien kalifaattia ja symboloi itsenäisyyden ja kapinan henkeä.
  • Valkoinen väri: Kuvastaa Umayyad-kalifaattia ja symboloi rauhaa ja valoisuutta.
  • Vihreä väri: Edustaa Fatimidi-kalifaattia ja symboloi maanviljelyn ja hedelmällisyyden merkitystä.
  • Punainen kolmio: Kuvastaa Hashemiitin dynastiaa ja symboloi Jordanian kuningasperhettä.
  • Seitsemänsakarainen tähti: Edustaa islamin seitsemää pilaria ja kulttuurista rikkautta. Tähti on myös kunnianosoitus ensimmäiselle arabikongressille, joka pidettiin vuonna 1917.

Jordanian lippu on voimakas kansallinen tunnus, joka kokoaa yhteen Jordanian kansan. Sitä käytetään ylpeänä valtion tilaisuuksissa, juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa, symboloiden maan yhtenäisyyttä, historiaa ja kansallista ylpeyttä. Lippu ei ole vain maan tunnus, vaan myös muistutus kansakunnan menneisyydestä, kulttuurista ja tulevaisuuden toiveista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *