Moldovan Lippu

Moldovan Lippu

Pääkaupunki: Chișinău
Pinta-ala: 33,846 km²
Viralliset kielet: Romania
Väkiluku: n. 2,6 miljoonaa
Valuutta: Moldovan leu (MDL)
Puhelinaluekoodi: +373
Lataa lippukuva: Lataa

Moldovan lippu on tärkeä kansallinen symboli, joka edustaa maan historiaa, kulttuuria ja kansallista identiteettiä. Lipun värit ja keskellä sijaitseva vaakuna kertovat Moldovan kansan perinteistä, itsenäisyydestä ja pyrkimyksestä kohti vaurautta ja kehitystä.

Historiallinen Tausta

Moldovan lippu hyväksyttiin käyttöön 12. toukokuuta 1990, kun maa oli vielä osa Neuvostoliittoa, ja se on pysynyt maan symbolina sen jälkeen, kun Moldova itsenäistyi vuonna 1991. Lipun suunnittelu ja värit ovat saaneet vaikutteita Euroopan ja Romanian lipuista, heijastaen Moldovan kulttuurisia ja historiallisia yhteyksiä.

Suunnittelu ja Symboliikka

Moldovan lipun suunnittelu sisältää seuraavat elementit:

  • Sininen väri: Symboloi taivasta, toivoa ja Moldovan kulttuurisia yhteyksiä.
  • Keltainen väri: Edustaa maanviljelyä, viljaa ja Moldovan aurinkoista maisemaa. Keltainen kuvastaa myös vaurautta ja optimistisuutta.
  • Punainen väri: Kuvastaa rohkeutta, voimaa ja kansallista ylpeyttä.
  • Moldovan vaakuna: Lippuvarren puolella sijaitseva vaakuna, jossa on kotka, härkä ja rypäleterttu, symboloi Moldovan historiallista perintöä ja maanviljelyn merkitystä. Kotka, joka pitää kilpeä ja oliivinoksan, edustaa suvereniteettia ja rauhaa.

Moldovan lippu on merkittävä kansallinen tunnus, joka kokoaa yhteen Moldovan kansan. Sitä käytetään ylpeänä valtion tilaisuuksissa, juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa, symboloiden maan yhtenäisyyttä, historiaa ja kansallista ylpeyttä. Lippu ei ole pelkästään maan tunnus, vaan myös muistutus kansakunnan menneisyydestä, kulttuurista ja tulevaisuuden toiveista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *