singaporen lippu

Singaporen Lippu

Pääkaupunki: Singapore
Pinta-ala: 734.3 km²
Viralliset kielet: Englanti, malaiji, mandariini, tamil
Väkiluku: 5,917,600
Valuutta: Singaporen dollari (SGD)
Puhelinaluekoodi: +65
Lataa lippukuva: Lataa

Singaporen lippu on maan tunnus, joka edustaa Singaporen itsenäisyyttä, kulttuuria ja kansallista henkeä. Lipun värit – punainen ja valkoinen – sekä keskellä olevat kuusikulmainen tähti ja kuusiteräinen kuun sirppi kertovat Singaporen kansan yhtenäisyydestä, monimuotoisuudesta ja pyrkimyksistä kohti kehitystä ja vaurautta.

Historiallinen Tausta

Singaporen lippu otettiin käyttöön 3. joulukuuta 1959, kun maa sai itsehallinnon brittiläiseltä siirtomaavallalta. Lippu säilyi maan tunnuksena myös itsenäistymisen jälkeen vuonna 1965. Lipun suunnittelu ja värit heijastavat Singaporen pyrkimyksiä yhtenäisyyteen, itsenäisyyteen ja kansallisen identiteetin vahvistamiseen.

Suunnittelu ja Symboliikka

Singaporen lipun suunnittelu sisältää seuraavat elementit:

  • Punainen väri: Symboloi yleismaailmallista veljeyttä ja tasa-arvoa, sekä kansan yhtenäisyyttä.
  • Valkoinen väri: Kuvastaa puhtautta ja vilpittömyyttä.
  • Kuusikulmainen tähti: Edustaa Singaporen ihanteita – demokratiaa, rauhaa, edistystä, oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja itsenäisyyttä.
  • Kuusiteräinen kuun sirppi: Symboloi nuorta kansakuntaa, joka on nousemassa kohti täyden kuun valoisaa ja lupaavaa tulevaisuutta.

Singaporen lippu on keskeinen osa maan kansallista identiteettiä ja sitä käytetään laajasti valtion tilaisuuksissa, juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa. Se edustaa kansakunnan yhtenäisyyttä, historiaa ja kansallista ylpeyttä, välittäen viestiä Singaporen kansan toiveista, päättäväisyydestä ja tulevaisuuden pyrkimyksistä. Lippu ei ole vain maan tunnus, vaan myös muistutus kansakunnan rikkaasta historiasta, kulttuurista ja identiteetistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *