valkovenäjän lippu

Valko-Venäjän Lippu

Pääkaupunki: Minsk
Ala: 207,600 km²
Viralliset kielet: Valkovenäjän kieli, Venäjän kieli
Väkiluku: n. 9,5 miljoonaa (2020)
Valuutta: Valko-Venäjän rupla (BYN)
Puhelinaluekoodi: +375
Lataa lippukuva: Lataa

Valko-Venäjän lippu on täynnä historiaa ja kulttuurisia viitteitä, edustaen maan itsenäisyyttä ja kansallista identiteettiä. Lipun punainen ja vihreä väri sekä perinteinen valkovenäläinen kuviointi kertovat tarinan Valko-Venäjän menneisyydestä, kulttuurista ja kansallisesta ylpeydestä.

Historiallinen Tausta

Valko-Venäjän nykyinen lippu otettiin käyttöön vuonna 1995, ja se perustuu maan 1951 lippuun. Lipun suunnittelussa on pyritty yhdistämään moderni ilme ja perinteiset valkovenäläiset kulttuurielementit. Lipun värit ja kuviot kunnioittavat maan historiaa ja kulttuuria, ja niillä on syvät juuret Valko-Venäjän kansan perinteissä.

Suunnittelu ja Symboliikka

Valko-Venäjän lipun suunnittelu sisältää seuraavat elementit:

  • Punainen väri: Voiman, rohkeuden ja vapauden symboli. Punainen kuvastaa myös Valko-Venäjän historiallista perintöä ja itsenäisyyden taistelua.
  • Vihreä väri: Elämän, kasvun ja toivon symboli. Vihreä edustaa Valko-Venäjän luonnonkauneutta ja maanviljelyksen perinteitä.
  • Perinteinen kuviointi: Valko-Venäjän perinteistä kulttuuria ja käsityöperinnettä edustava elementti. Kuviointi on otettu käyttöön kunnioittamaan maan rikasta kulttuuriperintöä ja kansallista identiteettiä.

Valko-Venäjän lippu heiluu ylpeänä valtion tilaisuuksissa, juhlissa ja muissa merkittävissä tapahtumissa, edustaen maan yhtenäisyyttä, historiaa ja kansallista ylpeyttä. Se ei ole pelkästään maan tunnus, vaan myös muistutus kansakunnan menneisyydestä, kulttuurista ja tulevaisuuden toiveista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *